Młoda kapusta na słodko-kwaśno


Młoda kapusta na słodko-kwaśno

Idealny dodatek do obiadu. Ta słodka, lekko kwaśna, delikatna i przepyszna kapustka świetnie pasuje do młodych ziemniaczków, duszonego i smażonego mięsa oraz innych dań na ciepło. Polecam!

 

 

Składniki:

1 główka młodej kapusty

pół szklanki wody

1 łyżka masła

2 łyżki cukru

3-4 łyżki octu

1 łyżeczka soli

 

 

 

*** Kapustę kroimy w średniej wielkości kawałki ***

*** Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i zagotowujemy ***

*** Gotujemy na niewielkim ogniu przez około 10 minut często mieszając, tak aby kapusta się nie rozgotowała ***

*** Z kapusty odlewamy wodę, dodajemy masło i całość zasmażamy przez około 2 minuty. Na końcu przyprawiamy do smaku cukrem i octem. Podajemy jako dodatek do obiadu ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE