Młoda kapusta na słodko-kwaśno
Idealny dodatek do obiadu. Ta słodka, lekko kwaśna, delikatna i przepyszna kapustka świetnie pasuje do młodych ziemniaczków, duszonego i smażonego mięsa oraz innych dań na ciepło. Polecam!
Składniki:
1 główka młodej kapusty
pół szklanki wody
1 łyżka masła
2 łyżki cukru
3-4 łyżki octu
1 łyżeczka soli
*** Kapustę kroimy w średniej wielkości kawałki ***
*** Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i zagotowujemy ***
*** Gotujemy na niewielkim ogniu przez około 10 minut często mieszając, tak aby kapusta się nie rozgotowała ***
*** Z kapusty odlewamy wodę, dodajemy masło i całość zasmażamy przez około 2 minuty. Na końcu przyprawiamy do smaku cukrem i octem. Podajemy jako dodatek do obiadu ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
-
SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ