Kotlety po parysku
Soczyste schabowe w innym niż zwykle wydaniu. Jeżeli przejadły Wam się już kotlety obtoczone w bułce tartej, wypróbujcie delikatną i smaczną panierkę po parysku. To ciekawy pomysł na pyszny obiad!
Składniki:
3-4 plastry schabu
2 jajka
1 szklanka mąki pszennej
sól i pieprz
czosnek granulowany
olej i masło do smażenia
*** Kotlety rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym ***
*** Kotlety odstawiamy na około pół godziny, aby mięso przeszło przyprawami. Po tym czasie kotlety obtaczamy z dwóch stron w mące ***
*** Do miseczki rozbijamy jajka i roztrzepujemy je, a następnie moczymy w nich kotlety z dwóch stron ***
*** Mięso ponownie obtaczamy w mące z dwóch stron ***
*** Na patelni rozgrzewamy olej z masłem (w proporcjach pół na pół) i smażymy kotlety z obu stron, aż zrobią się złociste ***
*** Po usmażeniu kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
- PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ