Kotlety po parysku


Kotlety po parysku

Soczyste schabowe w innym niż zwykle wydaniu. Jeżeli przejadły Wam się już kotlety obtoczone w bułce tartej, wypróbujcie delikatną i smaczną panierkę po parysku. To ciekawy pomysł na pyszny obiad!

 

 

Składniki:

3-4 plastry schabu

2 jajka

1 szklanka mąki pszennej

sól i pieprz

czosnek granulowany

olej i masło do smażenia

 

 

 

*** Kotlety rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym ***

*** Kotlety odstawiamy na około pół godziny, aby mięso przeszło przyprawami. Po tym czasie kotlety obtaczamy z dwóch stron w mące ***

*** Do miseczki rozbijamy jajka i roztrzepujemy je, a następnie moczymy w nich kotlety z dwóch stron ***

*** Mięso ponownie obtaczamy w mące z dwóch stron ***

*** Na patelni rozgrzewamy olej z masłem (w proporcjach pół na pół) i smażymy kotlety z obu stron, aż zrobią się złociste ***

*** Po usmażeniu kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 

KOMENTARZE