Kebabowy schabowy


Kebabowy schabowy

Chrupiące, rumiane i soczyste kotlety schabowe o smaku kebabu. Ciekawy pomysł na smaczny i niecodzienny obiad. Do takich kotletów polecam podać ziemniaczki z wody oraz rewelacyjną surówkę kebab – PRZEPIS TUTAJ (klik)

 

 

Składniki:

3-4 kotlety schabowe

1 jajko

2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

2 łyżki przyprawy do kebaba

1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej

1,5-2 szklanki płatków kukurydzianych

olej do smażenia

 

 

 

*** Mięso tniemy na plastry i rozbijamy ***

*** Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt oraz przyprawę do kebaba i paprykę ***

*** Wszystko razem dokładnie mieszamy ***

*** Rozbite mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy na minimum jedną godziną (można także włożyć do lodówki nawet na całą noc) ***

*** Po tym czasie płatki kukurydziane przekładamy do foliowego woreczka i miażdżymy tłuczkiem do mięsa na mniejsze kawałki ***

*** Kotlety wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w płatkach ***

*** Kotleciki smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor ***

*** Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką – u mnie surówka kebab PRZEPIS TUTAJ (klik) ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE