Kebabowy schabowy
Chrupiące, rumiane i soczyste kotlety schabowe o smaku kebabu. Ciekawy pomysł na smaczny i niecodzienny obiad. Do takich kotletów polecam podać ziemniaczki z wody oraz rewelacyjną surówkę kebab – PRZEPIS TUTAJ (klik)
Składniki:
3-4 kotlety schabowe
1 jajko
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
2 łyżki przyprawy do kebaba
1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
1,5-2 szklanki płatków kukurydzianych
olej do smażenia
*** Mięso tniemy na plastry i rozbijamy ***
*** Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt oraz przyprawę do kebaba i paprykę ***
*** Wszystko razem dokładnie mieszamy ***
*** Rozbite mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy na minimum jedną godziną (można także włożyć do lodówki nawet na całą noc) ***
*** Po tym czasie płatki kukurydziane przekładamy do foliowego woreczka i miażdżymy tłuczkiem do mięsa na mniejsze kawałki ***
*** Kotlety wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w płatkach ***
*** Kotleciki smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor ***
*** Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką – u mnie surówka kebab PRZEPIS TUTAJ (klik) ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
- PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ