Sznycle po szwajcarsku


Sznycle po szwajcarsku

Niezwykle kruche i aromatyczne  kotlety wieprzowe w chrupiącej panierce z dodatkiem sera. Świetny pomysł na niedzielny rodzinny obiad. Sznycle podajemy z ziemniaczkami lub frytkami i ulubioną surówką.

 

 

Składniki:

4-5 sznycli (plastrów) szynki wieprzowej lub schabu

2 jajka

3/4 szklanki mąki

1 szklanka bułki tartej

10 dkg żółtego sera

sól i pieprz

tłuszcz do smażenia: olej, smalec lub masło klarowane

 

 

 

*** Mięso rozbijamy na cienkie plastry i przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem ***

*** Ser ścieram na małych oczkach tarki i mieszamy z bułką tartą ***

*** W misce rozbełtujemy jajka, a na duży talerz przesypujemy mąkę ***

*** Kotlety obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w serowej bułce tartej ***

*** Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na rumiano ***

*** Sznycle podajemy z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE