Naleśniki zapiekane z szynką, serem i warzywami
Prosty, szybki i pyszny obiad!
Składniki:
6-7 naleśników PRZEPIS TUTAJ
olej do smażenia
10dkg szynki
1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej)
pół małej cukinii
15dkg żółtego sera
Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ
*** Najpierw smażymy cienkie, elastyczne naleśniki ***
*** Na każdym naleśniku układamy plasterek żółtego sera oraz plasterek szynki ***
*** Cukinie kroimy w cienkie plasterki i podpiekamy przez minutę na posmarowanej olejem patelni (użyłam patelni grillowej). Na każdym naleśniku układamy po kilka plasterków cukinii ***
*** Paprykę kroimy w paseczki. Na cukinii układamy po kilka paseczków papryki ***
*** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony i układamy jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym ***
*** Całość posypujemy resztą żółtego sera startego na tarce o średnich oczkach ***
*** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy na ciepło z domowym sosem czosnkowym ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
- PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ