Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i koperkiem
Prosta i smaczna surówka z młodej kapusty to to dobry pomysł na letni dodatek do obiadu, grilla lub hamburgerów. Polecam!
Składniki:
1/2 główka młodej kapusty
1 średnia marchewka
1 pęczek rzodkiewek
1/2 pęczka koperku
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
szczypta pieprzu
*** Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski ***
*** Marchew i rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek drobno siekamy ***
*** Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą. Dodajemy oliwę z oliwek wymieszaną z octem winnym oraz cukrem, solą i pieprzem. Ponownie wszystko mieszamy ***
*** Przed podaniem surówkę przechowujemy w lodówce ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
-
SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ