Pasta z wędzonego łososia w muszlach
Pyszna przekąska, która uświetni niejedno domowe przyjęcie. Muszle ładnie prezentują się na talerzu i wspaniale smakują, stanowią ciekawą przystawkę. polecam!
Inne pomysły na pyszne i efektowne wykorzystanie muszli makaronowych znajdziecie TUTAJ
Składniki:
15 muszli makaronowych
100g wędzonego łososia
100g serka śmietankowego
3 jajka ugotowane na twardo
5 rzodkiewek
3 płaty papryki marynowanej
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól oraz pieprz
*** Łososia wędzonego kroimy w kosteczkę ***
*** Jajka ugotowane na twardo ścieramy na tarce o małych oczkach ***
*** Paprykę odsączmy z zalewy i kroimy w kosteczkę ***
*** W misce łączymy serek śmietankowy z pokrojonym łososiem, jajkami, majonezem, musztardą, szczypiorkiem oraz papryką ***
*** Rzodkiewkę drobno kroimy i dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem ***
*** Muszlę makaronowe gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny oleju, według przepisu na opakowaniu. Przecedzamy, przelewamy zimną wodą i wypełniamy farszem. Układamy na talerzu ***
*** Muszle wypełnione farszem przechowujemy w lodówce, przykryte folią spożywczą aby makaron nie wysechł ***
*** SMACZNEGO ***
Polecam także: