Sałatka z tuńczyka w muszlach makaronowych


Sałatka z tuńczyka w muszlach makaronowych

Nadziewane muszle makaronowe to pyszna i efektowna przystawka. Idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach, imprezach i spotkaniach. Sałatka podana w takiej formie to tak zwana „przekąska na raz”, zjemy ją bez konieczności używania sztućców i brudzenia talerzyków 😉 Polecam!

Zachęcam Was serdecznie do spróbowania także innej, ale również bardzo smacznej,  sałatki podanej w muszlach makaronowych: PRZEPIS TUTAJ

 

Składniki:

20 muszli makaronowych

1 puszka tuńczyka w oleju

10 dkg żółtego sera

4 jajka

2 ogórki kiszone

1 czerwona papryka

4 łyżki kukurydzy konserwowej

2 łyżki majonezu

1 łyżka jogurtu naturalnego

1 łyżeczka (mała) musztardy

2 łyżki posiekanego koperku

sól, pieprz

 

 

*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach ***

***  Paprykę oraz ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę ***

*** Tuńczyka odsączamy z zalewy i delikatnie rozdrabniamy widelcem ***

*** Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach ***

*** Wszystko przekładamy do miski. Dodajemy posiekany koperek oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i mieszamy ***

*** Majonez łączymy z jogurtem oraz musztardą i całość mieszamy z sałatką. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ***

*** Makaronowe muszlę gotujemy w osolonym wrzątki z odrobiną oleju, według przepisu na opakowaniu. Każdą muszelkę wypełniamy farszem i układamy na talerzu ***

*** Muszelki wypełnione sałatką ułożyłam na talerzu przeznaczonym do jajek 😉 ***

*** SMACZNEGO ***

 

POLECAM RÓWNIEŻ: 15 propozycji na najlepsze sałatki

Najlepsze przepisy na sałatki!

KOMENTARZE