Sałatka z tuńczyka w muszlach makaronowych
Nadziewane muszle makaronowe to pyszna i efektowna przystawka. Idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach, imprezach i spotkaniach. Sałatka podana w takiej formie to tak zwana „przekąska na raz”, zjemy ją bez konieczności używania sztućców i brudzenia talerzyków 😉 Polecam!
Zachęcam Was serdecznie do spróbowania także innej, ale również bardzo smacznej, sałatki podanej w muszlach makaronowych: PRZEPIS TUTAJ
Składniki:
20 muszli makaronowych
1 puszka tuńczyka w oleju
10 dkg żółtego sera
4 jajka
2 ogórki kiszone
1 czerwona papryka
4 łyżki kukurydzy konserwowej
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka (mała) musztardy
2 łyżki posiekanego koperku
sól, pieprz
*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach ***
*** Paprykę oraz ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę ***
*** Tuńczyka odsączamy z zalewy i delikatnie rozdrabniamy widelcem ***
*** Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach ***
*** Wszystko przekładamy do miski. Dodajemy posiekany koperek oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i mieszamy ***
*** Majonez łączymy z jogurtem oraz musztardą i całość mieszamy z sałatką. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ***
*** Makaronowe muszlę gotujemy w osolonym wrzątki z odrobiną oleju, według przepisu na opakowaniu. Każdą muszelkę wypełniamy farszem i układamy na talerzu ***
*** Muszelki wypełnione sałatką ułożyłam na talerzu przeznaczonym do jajek 😉 ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ: 15 propozycji na najlepsze sałatki