Grill rolada z mięsa mielonego
Pogoda dopisuje więc warto pomyśleć o grillu. Dziś polecam małe urozmaicenie a mianowicie roladę z mięsa mielonego z żółtym serem, zawinięta w plasterki wędzonego boczku. Pyszne, soczyste mięsko z chrupiącą skórką i rozpływającym się serkiem w środku- czego chcieć więcej 😉
Składniki:
300 gram mięsa mielonego wieprzowego
10 cienkich plasterków wędzonego boczku
5 dkg żółtego sera w kawałku
przyprawy: sól, pieprz, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra
*** Mięso mielone doprawiamy do smaku wymienionymi przyprawami. Plastry boczku układamy na blacie tak aby lekko na siebie nachodziły. Na 3/4 powierzchni plastrów rozprowadzamy przyprawione mięso ***
*** Ser żółty tniemy w podłużne słupki i układamy na samym początku rolady ***
*** Następnie delikatnie zwijamy mięso razem z boczkiem tak aby ser był w środku ***
*** Przed grilowaniem roladę najlepiej jest schłodzić około pół godziny w lodówce ***
*** Potrawę grilujemy z każdej strony na rumiany kolor ***
*** Kiedy podczas grillowania z rolady zacznie powoli wypływać ser znaczy, że jest już dobra 😉 ***
*** SMACZNEGO ***
Do grilla polecam pyszną warzywną sałatkę, przepis:
Sałatka warzywna z sosem midowo-musztardowym, idealna do grilla!