Kokosowy pudding chia z mango

Puding z koksem mango i Chia

Kokosowy pudding chia z mango

Od kiedy tylko spróbowałam puddingu z chia jest to mój deser numer jeden, zarówno pod względem smaku jak i łatwości wykonania. Z pewnością popróbuje jeszcze wielu kombinacji z tymi niesamowicie zdrowymi i pysznymi nasionkami. Dla tych którzy jeszcze nie kosztowali chia serdecznie polecam bo naprawdę warto !

Mój deser numer jeden -

Składniki na 2 porcje:

200 ml mleka kokosowego

50 ml dowolnego mleka (krowiego lub roślinnego)

2 czubate łyżki nasion chia

1 łyżka miodu lub syropu z agawy

1 mango

1 brzoskwinia lub 2 nektarynki

 

*** Do miski wlewamy oba mleka, dodajemy miód lub syrop, wsypujemy nasiona chia i dokładnie mieszamy ***

Nasiona chia wymieszane z mlekiem

*** Przelewamy w pucharki lub miseczki i wkładamy do lodówki na co najmniej 4 godziny a najlepiej na całą noc aby pudding zgęstniał ***

Mleko z nasionami w pucharach w lodówce

*** Mango oraz brzoskwinie lub nektarynki obieramy ze skórki i miksujemy. Gotowy mus układamy na puddingu z chia ***

Brzoskwinie, nektraynki i mango

Mus owocowy dodany do pudingu z chia

Puding owocowy z nasionami chia

*** SMACZNEGO ***

KOMENTARZE