Kokosowy pudding chia z mango
Od kiedy tylko spróbowałam puddingu z chia jest to mój deser numer jeden, zarówno pod względem smaku jak i łatwości wykonania. Z pewnością popróbuje jeszcze wielu kombinacji z tymi niesamowicie zdrowymi i pysznymi nasionkami. Dla tych którzy jeszcze nie kosztowali chia serdecznie polecam bo naprawdę warto !
Składniki na 2 porcje:
200 ml mleka kokosowego
50 ml dowolnego mleka (krowiego lub roślinnego)
2 czubate łyżki nasion chia
1 łyżka miodu lub syropu z agawy
1 mango
1 brzoskwinia lub 2 nektarynki
*** Do miski wlewamy oba mleka, dodajemy miód lub syrop, wsypujemy nasiona chia i dokładnie mieszamy ***
*** Przelewamy w pucharki lub miseczki i wkładamy do lodówki na co najmniej 4 godziny a najlepiej na całą noc aby pudding zgęstniał ***
*** Mango oraz brzoskwinie lub nektarynki obieramy ze skórki i miksujemy. Gotowy mus układamy na puddingu z chia ***
*** SMACZNEGO ***