Sałatka meksykańska
A w mojej kuchni znowu Meksyk. Bardzo szybka i pyszna sałatka która idealnie wpasuje się w na imprezowy stół. U mnie zawsze się sprawdza jako smaczna i pożywna propozycja na każdą okazję. Polecam 🙂
Składniki:
1 pojedynczy filet z kurczaka
1 papryka (miałam 4 papryki w różnych kolorach więc użyłam 1/4 z każdej)
150g kukurydzy z puszki
150g czerwonej fasoli z puszki
50 gram ryżu ugotowanego do miękkości
2 łyżki majonezu
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Sól, pieprz, chilli, papryka słodka, można użyć przyprawy do dań meksykańskich
*** Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką oraz szczyptą chilli (zamiennie można przyprawić mieszanka do dań meksykańskich) i smażymy do miękkości ciągle mieszając ***
*** Paprykę kroimy w kosteczkę, kukurydzę oraz fasolkę odcedzamy z zalewy ***
*** Wszystkie składniki mieszamy z ugotowanym ryżem. W miseczce mieszamy majonez z jogurtem i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą chilli ***
*** Sałatkę możemy podawać polaną po wierzchu sosem ***
*** Lub wymieszać z sosem. Sałatkę przechowujemy w lodówce ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
-
NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
-
IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
Szybka, prosta i smakuje super
Super..