Croissanty z czekoladą
Mega szybkie, mega łatwe i mega pyszne – rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą 😋. Wyglądają efektownie i smakują wyśmienicie a robi się je w mgnieniu oka. Pyszna przekąska którą można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno 😊
Składniki:
1 Opakowanie ciasta francuskiego
Czekolada mleczna lub krem czekoladowy
1 jajko
Cukier gruboziarnisty
*** ciasto francuskie rozkładamy na blacie, wycinamy kształt koła ( ja odcisnęła od talerza ) i dzielimy na 6 części ***
*** Na każdej części układamy łyżkę masy czekoladowej lub dwie kostki czekolady i zwijamy na kształt rogalików ***
*** Zwinięte rogaliki przekładamy na blaszkę do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem oraz posypujemy gruboziarnistym cukrem ***
*** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy aż rogaliki mocno się zrumienią ***