Kotleciki drobiowe po meksykańsku


Kotleciki drobiowe po meksykańsku

Soczyste i aromatyczne kotleciki z kurczaka w rumianej oraz mega chrupiącej panierce. Pyszne danie, które z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Kotlety możemy podać z salsą warzywną wykonaną z pomidora, ogórka kiszonego i cebuli. Polecam!

 

 

Składniki:

2 pojedyncze filety z kurczaka

sól i pieprz

  • PANIERKA:

1 jajko

3/4 szklanki bułki tartej

1/3 łyżeczki chilli w proszku

1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej

1/2 łyżeczki suszonego oregano

 

 

*** Filety kroimy na duże kawałki ***

*** Mięso rozbijamy niezbyt cienko ***

*** Filety przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem ***

*** Przygotowujemy panierkę: bułkę tartą mieszamy z papryką, chilli i oregano ***

*** Mięso maczamy w roztrzepanym jajku ***

*** Następnie kotlety obtaczamy z dwóch stron w panierce ***

*** Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor ***

*** Po zdjęciu z patelni kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***

*** SMACZNEGO ***


KOMENTARZE

2 komentarzy do “Kotleciki drobiowe po meksykańsku