Kurczak po chińsku z warzywami

Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Bardzo szybki, łatwy w przygotowaniu i smaczny obiad a’la chińszczyzna. Jego przygotowanie powinno zająć nie całe 30 minut a jest naprawdę dobry, polecam wypróbować :). Kurczak po chińsku, według mojego przepisu najlepiej podać z ryżem ugotowanym z dodatkiem curry

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • Mrożona mieszanka chińska z grzybami mun
  • Sól, pieprz, papryka słodka i ostra, curry
  • 2 woreczki ryżu
  • Olej do smażenia

Na początek mięso należy pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem oraz papryką i wymieszać.

Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku - IMG 5035 e1761600136974

Następnie podsmażyć krótko na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor ciągle mieszając.

Szybki obiad

Dodać warzywa i podsmażać na delikatnym ogniu aż zmiękną.

Kurczak z warzywami

 

Na koniec danie należy doprawić do smaku sosem sojowym, solą, pieprzem oraz papryką.

Kurczak z warzywami

Polecam również:

Makaron z kurczakiem terijaki i warzywami
Makaron z kurczakiem terijaki i warzywami

 

Wieprzowina po chińsku z ananasem
Wieprzowina po chińsku z ananasem

 

Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku

1 komentarz do “Kurczak po chińsku”

  1. Czosnek! Gdzie jest czosnek? Musi być obowiązkowo. Ja curry dodaję do kurczaka. A ma Pani na jakiś pomysł na sosik do tego dania? Bo danie wychodzi suche, a te kupne sosy są wstrętne.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry