Krokiety gulaszowe
Został Ci gulasz z obiadu? Zrób krokiety! Rumiane, chrupiące i przepyszne. Szybki i prosty pomysł na przerobienie wczorajszego obiadu. Polecam!
![]()
Składniki:
ok 5-6 naleśników PRZEPIS TUTAJ
+ ciasto naleśnikowe do panierowania
ok 1 szklanka bułki tartej
Mięso gulaszowe np z tego PRZEPISU (klik)
kilka plasterków żółtego sera
- Dodatkowo:
olej do smażenia
sos czosnkowy – do polania PRZEPIS TUTAJ
Zimne mięso z gulaszu wraz z dodatkami (pieczarki, marchew, cebula itp.) kroimy na mniejsze kawałki
![]()
Przygotowujemy naleśniki. Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki
![]()
Na każdym naleśniku układamy porcję farszu- gulaszu
![]()
Na farszu układamy plasterek sera
![]()
Zawijamy najpierw oba boki do środka
![]()
A następnie rolujemy całego naleśnika od dołu do góry, tworząc krokiety
![]()
![]()
Pozostałe ciasto naleśnikowe przelewamy do miseczki ( jeżeli ciasto nam nie zostało należy zrobić nowe), do drugiej miski lub na talerz wysypujemy bułkę tartą
![]()
Krokiety obtaczamy najpierw w cieście, a następnie panierujemy w bułce tartej
![]()
![]()
Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor
![]()
Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym
![]()
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
- PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ