Domowy sos tysiąca wysp - IMG 2488

Domowy sos tysiąca wysp

Domowy sos tysiąca wysp

Sos tysiąca wysp to świetny dodatek do kanapek, hot-dogów, burgerów, sałatek, a także do grilla czy przekąsek. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu, a w smaku wprost rewelacyjny. Polecam!

 

Domowy sos tysiąca wysp - IMG 2488

 

Składniki:

3 łyżki majonezu

2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

4 łyżki pikantnego ketchupu

2 łyżeczki płynnego miodu

2 łyżeczki octu winnego

2 ząbki czosnku

1 mała czerwona cebula

2 ogórki konserwowe

kawałek czerwonej papryki

pół łyżeczki słodkiej papryki

sól, pieprz

 

 

 

*** Cebulę, paprykę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę ***

Domowy sos tysiąca wysp - IMG 2552

*** Do miseczki przekładamy majonez oraz jogurt i dodajemy przeciśnięty czosnek, mieszamy ***

Domowy sos tysiąca wysp - IMG 2554

*** Dokładamy ketchup, płynny miód (jeśli miód nie jest płynny można go chwilę podgrzać w mikrofali) i ocet winny, mieszamy ***

Domowy sos tysiąca wysp - IMG 2555

*** Dodajemy pokrojone wcześniej warzywa. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku papryką, solą oraz pieprzem ***

Domowy sos tysiąca wysp - IMG 2556

*** Gotowy sos wstawiamy do lodówki na około pół godziny, aby smaki się „przegryzły” ***

Domowy sos tysiąca wysp - IMG 2488

*** SMACZNEGO ***

 

 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry