Jajeczka z pastą z łososia


Jajeczka z pastą z łososia

Elegancka i smaczna przekąska, idealna zarówno na święta, jak i inne uroczystości i spotkania. Taka przystawka nie tylko świetnie smakuje, ale również pięknie prezentuje się na stole, dodając elegancji każdemu przyjęciu.

 

 

Składniki:

6-7 jajek

10 dkg łososia wędzonego

1 łyżka majonezu

1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego

pół łyżeczki musztardy

1 przeciśnięty ząbek czosnek

sól, pieprz, zioła prowansalskie

szczypiorek lub rzeżucha do posypania

 

*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki ***

*** Z jajek delikatnie za pomocą łyżeczki wydrążamy żółtka i umieszczamy je w miseczce ***

*** Przygotowujemy pastę z łososia. Do miseczki przekładamy jogurt, majonez, musztardę, czosnek i przyprawy ***

*** Wszystko razem dokładnie mieszamy ***

*** Łososia drobno siekamy ***

*** Do miski z żółtkami przekładamy łososia i sos ***

*** Wszystko razem dusimy widelcem ***

*** Tak powstałą pastą wypełniamy wydrążone białka jajek. Posypujemy zieleniną i przyozdabiamy według uznania ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • Pomysły na Wielkanoc – najlepsze przepisy! tutaj KLIK

KOMENTARZE