Jajeczka z pastą z łososia
Elegancka i smaczna przekąska, idealna zarówno na święta, jak i inne uroczystości i spotkania. Taka przystawka nie tylko świetnie smakuje, ale również pięknie prezentuje się na stole, dodając elegancji każdemu przyjęciu.
Składniki:
6-7 jajek
10 dkg łososia wędzonego
1 łyżka majonezu
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
pół łyżeczki musztardy
1 przeciśnięty ząbek czosnek
sól, pieprz, zioła prowansalskie
szczypiorek lub rzeżucha do posypania
*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki ***
*** Z jajek delikatnie za pomocą łyżeczki wydrążamy żółtka i umieszczamy je w miseczce ***
*** Przygotowujemy pastę z łososia. Do miseczki przekładamy jogurt, majonez, musztardę, czosnek i przyprawy ***
*** Wszystko razem dokładnie mieszamy ***
*** Łososia drobno siekamy ***
*** Do miski z żółtkami przekładamy łososia i sos ***
*** Wszystko razem dusimy widelcem ***
*** Tak powstałą pastą wypełniamy wydrążone białka jajek. Posypujemy zieleniną i przyozdabiamy według uznania ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
-
Pomysły na Wielkanoc – najlepsze przepisy! tutaj KLIK
-
- Top 10 najlepszych ciast na Wielkanoc KLIKNIJ TUTAJ