Kruche ciasteczka z malinami i białą czekoladą
Ciasteczka maślane z malinami i białą czekoladą to idealne połączenie słodkiego, kwaśnego i maślanego smaku. Ich krucha tekstura i piękny wygląd sprawiają, że są idealne na każdą okazję.
Składniki:
1,5 szklanki mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
130g masła
1 jajko
pół szklanki cukru
pół szklanki mrożonych malin
pół tabliczki białej czekolady
*** Czekoladę kroimy na małe kawałki i odkładamy na później ***
*** Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia, dodajemy masło oraz jajko***
*** całość siekamy nożem, a następnie zagniatamy na jednolite ciasto ***
*** Ciasto zawijamy w folię i wkładamy na około pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkowujemy na grubość około 1 cm ***
*** Z ciasta wycinamy kółka za pomocą szklanki ***
*** Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ***
*** W ciastka wbijamy pokrojoną na kawałki białą czekoladę oraz kawałki mrożonych malin ***
*** Blachę z ciastkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 15 minut – do zrumienienia ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ