Kruche ciasteczka z malinami i białą czekoladą


Kruche ciasteczka z malinami i białą czekoladą

Ciasteczka maślane z malinami i białą czekoladą to idealne połączenie słodkiego, kwaśnego i maślanego smaku. Ich krucha tekstura i piękny wygląd sprawiają, że są idealne na każdą okazję.

 

 

Składniki:

1,5 szklanki mąki

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

130g masła

1 jajko

pół szklanki cukru

pół szklanki mrożonych malin

pół tabliczki białej czekolady

 

 

*** Czekoladę kroimy na małe kawałki i odkładamy na później ***

*** Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia, dodajemy masło oraz jajko***

*** całość siekamy nożem, a następnie zagniatamy na jednolite ciasto ***

*** Ciasto zawijamy w folię i wkładamy na około pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkowujemy na grubość około 1 cm ***

*** Z ciasta wycinamy kółka za pomocą szklanki ***

*** Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ***

*** W ciastka wbijamy pokrojoną na kawałki białą czekoladę oraz kawałki mrożonych malin ***

*** Blachę z ciastkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 15 minut – do zrumienienia ***

*** SMACZNEGO ***

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 

KOMENTARZE