Kotleciki curry


Kotleciki curry

Kruche i ekstra soczyste kotlety drobiowe w pysznej panierce. Polecam!

 

 

Składniki:

2 pojedyncze fileciki z kurczaka

1 jajko

3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

2 łyżki mąki pszennej

1 łyżka przyprawy curry

1 płaska łyżeczka soli

pół łyżeczki mielonego pieprzu

ok 1 szklanka bułki tartej

olej do smażenia

 

 

*** Filety kroimy w cienkie plastry, około 0,5 cm ***

*** Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt oraz mąkę. Wsypujemy przyprawy: curry, sól i pieprz ***

*** Całość dokładnie mieszamy ***

*** Do marynaty przekładamy pokrojone mięso, delikatnie mieszamy i odkładamy całość na około 1 godzinę ***

*** Do osobnej miski wsypujemy bułkę tartą. Mięso kolejno nakłuwamy widelcem, przekładamy do drugiej miski i panierujemy w bułce tartej ***

*** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy kotleciki ***

*** Smażymy na średniej mocy palnika, z dwóch stron na mocno rumiano ***

*** Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE