Kotleciki curry
Kruche i ekstra soczyste kotlety drobiowe w pysznej panierce. Polecam!
Składniki:
2 pojedyncze fileciki z kurczaka
1 jajko
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka przyprawy curry
1 płaska łyżeczka soli
pół łyżeczki mielonego pieprzu
ok 1 szklanka bułki tartej
olej do smażenia
*** Filety kroimy w cienkie plastry, około 0,5 cm ***
*** Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt oraz mąkę. Wsypujemy przyprawy: curry, sól i pieprz ***
*** Całość dokładnie mieszamy ***
*** Do marynaty przekładamy pokrojone mięso, delikatnie mieszamy i odkładamy całość na około 1 godzinę ***
*** Do osobnej miski wsypujemy bułkę tartą. Mięso kolejno nakłuwamy widelcem, przekładamy do drugiej miski i panierujemy w bułce tartej ***
*** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy kotleciki ***
*** Smażymy na średniej mocy palnika, z dwóch stron na mocno rumiano ***
*** Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM RÓWNIEŻ:
- PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ