Przekąski z szynką i serem


Przekąski z szynką i serem

Idealna i bardzo szybka przekąska na przyjęcie albo na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Koreczki z tortilli są delikatne w smaku, lekkie oraz bardzo smaczne. Zajadają się nimi zarówno dzieci jak i dorośli. Polecam!

 

 

Składniki:

5 placków tortilli

kilka plasterków ulubionej szynki

kilka plasterków żółtego sera

2 garści sałaty

1/4 czerwonej papryki

śmietankowy serek kanapkowy

 

 

*** Dwa placki tortilli zostawiamy w całości a pozostałe trzy przecinamy na połówki ***

*** Pierwszą połówkę placka smarujemy cienko serkiem śmietankowym ***

*** Układamy szynkę. Ciasno rolujemy ***

*** Drugą połówkę tortilli również smarujemy cienko serkiem. Układamy garść sałaty oraz pokrojoną w słupki paprykę. Ciasno rolujemy ***

*** Trzecią połówkę dokładamy do całej tortilli, tak aby ją powiększyć i całość smarujemy serkiem ***

*** Układamy plasterki sera żółtego (użyłam sera mierzwionego – są to bardzo cienkie plasterki), albo starty na tarce ser ***

*** Na dołożonej tortilli układamy dwie wcześniej przygotowane roladki ***

*** Całość razem ciasno rolujemy ***

*** Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę (można także przygotować roladki dzień wcześniej). W ten sam sposób przygotowujemy drugą identyczną roladkę ***

*** Po tym czasie roladki odwijamy z foli, kroimy w poprzeczne plastry na około 2 cm ***

*** Roladki układamy na talerzu ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

KOMENTARZE