Coleslaw z czerwoną kapustą
Coleslaw to znana i lubiana surówka, tym razem mam dla Was trochę inną wersję, z dodatkiem czerwonej kapusty i doprawioną pysznym kremowym sosem. Świetny dodatek praktycznie do każdego obiadu, a także do grilla oraz burgerów lub hot-dogów. Polecam!
Składniki:
pół główki małej białej kapusty
1/4 główki czerwonej kapusty
2 marchwie
pół pęczka koperku
sól, pieprz
- Sos:
2 łyżki majonezu
2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
sok z połowy cytryny
1 łyżka miodu
*** Białą kapustę szatkujemy i przekładamy do dużej miski ***
*** Czerwoną kapustę również drobno szatkujemy i dodajemy do miski ***
*** Całość posypujemy łyżką soli, mieszamy i odkładamy na około pół godziny ***
*** Po tym czasie dodajemy startą na tarce marchew ***
*** Oraz drobno posiekany koperek ***
*** Wszystko razem dokładnie mieszamy ***
*** Przygotowujemy sos. Do miseczki przekładamy majonez, śmietanę, sok z cytryny oraz miód ***
*** Wszystko razem dokładnie mieszamy ***
*** Sos dodajemy do warzyw ***
*** Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ***
*** Przed podaniem przechowujemy w lodówce ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ