Młoda kapusta z boczkiem
Pyszny sezonowy dodatek do obiadu. Młoda kapustka zasmażana z warzywami, koperkiem i boczkiem wędzonym. Niebo w ustach!
Składniki:
1 główka młodej kapusty
100g boczku wędzonego
1 cebula
1 marchew
1/3 szklanki bulionu lub wody
1 łyżka masła
1 pęczek koperku
sól, pieprz
*** Kapustę kroimy w średniej wielkości kostkę ***
*** Boczek również kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach ***
*** Na patelni podsmażamy boczek, a gdy się zacznie wytapiać dodajemy cebulkę, mieszamy ***
*** Gdy cebula się zeszkli dodajemy startą marchew, mieszamy ***
*** Po chwili dodajemy pokrojoną kapustę ***
*** Mieszamy i podsmażamy przez chwilę ***
*** Zalewamy bulionem lub wodą i gotujemy często mieszając, aż płyn się wygotuje, a warzywa zmiękną. Dodajemy posiekany koperek ***
*** Mieszamy, dokładamy łyżkę masła i podsmażamy jeszcze przez chwilę ***
*** Doprawiamy do smaku solą i pierzem ***
*** Podajemy jako dodatek do obiadu ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ