Paluszki rybne w aromatycznym cieście jogurtowym - AE53D636 03A2 42B5 A1FF 00791BA29979 scaled e1684578156131

Paluszki rybne w aromatycznym cieście jogurtowym

Paluszki rybne w aromatycznym cieście jogurtowym

Fantastyczne danie nie tylko dla dzieci. Miękkie i soczyste kawałki dorsza w złocistej i chrupiącej panierce. Takiej rybce ciężko się oprzeć!

 

Paluszki rybne w aromatycznym cieście jogurtowym - AE53D636 03A2 42B5 A1FF 00791BA29979

 

Składniki:

ok 300g filetów białej rybnych (u mnie dorsz)

sól, pieprz

olej do smażenia – ok 1 szklanka

  • Ciasto:

150g gęstego jogurtu naturalnego

1 jajko

3/4 szklanki mąki pszennej

przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra, curry

 

 

*** Rybę kroimy w około 3-4 cm prostokąty i nacieramy z dwóch stron solą oraz pieprzem ***

Paluszki rybne w aromatycznym cieście jogurtowym - 5957D66B D1A1 4034 9A3E CE16058C066E

*** W miseczce mieszamy jogurt z jajkiem i delikatnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz mielonymi paprykami i curry. Dosypujemy mąkę i całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto ***

Paluszki rybne w aromatycznym cieście jogurtowym - 400247C0 7064 4960 A54F 5CE8FF1B7B5D scaled e1586076675581

*** Na patelni rozgrzewamy olej, filety moczymy w cieście i smażymy na oleju po około 3 minuty z każdej strony, aż będą rumiane ***

Paluszki rybne w aromatycznym cieście jogurtowym - 304E0445 CE41 464D 8A6E 93F2E35A1616 scaled e1586076494802

*** Usmażone paluszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym ***

Paluszki rybne w aromatycznym cieście jogurtowym - AE53D636 03A2 42B5 A1FF 00791BA29979 scaled e1684578156131

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

Paluszki rybne w aromatycznym cieście jogurtowym - IMG 3770

Paluszki rybne w aromatycznym cieście jogurtowym - IMG 2175 1

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

Paluszki rybne w aromatycznym cieście jogurtowym - IMG 1742

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry