Kolorowe jajeczka wielkanocne
Prosta i szybka w wykonaniu świąteczna przekąska, która dodatkowo będzie pięknie prezentować się na stole. Farsz do jajek składa się tylko z kilku podstawowych składników, dzięki czemu danie jest niedrogie i wszystkim smakuje. Polecam!
Składniki:
6 jajek
3 łyżki posiekanego szczypiorku
3-4 rzodkiewki
pół czerwonej papryki
pół żółtej papryki
- Farsz:
10dkg ulubionej szynki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki ***
*** Szynkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę ***
*** Delikatnie za pomocą małej łyżeczki wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miseczki ***
*** Do żółtek dodajemy majonez i całość dusimy widelcem, aż powstanie jednolita masa ***
*** Do żółtek dodajemy pokrojoną szynkę oraz dwie łyżki posiekanego szczypiorku ***
*** Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem ***
*** Farsz umieszczamy w białkach jajek ***
*** Papryki drobno siekamy, a rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach ***
*** Jajeczka posypujemy naprzemiennie paprykami, szczypiorkiem i rzodkiewką ***
*** Przed podaniem przechowujemy w lodówce ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
-
Top 10 najlepszych ciast na Wielkanoc Przepisy tutaj (KLIK)
- PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ