Pieczone ziemniaczki


Pieczone ziemniaczki

Zawsze gdy robię na obiad jakieś mięso z piekarnika, piekę jednocześnie takie pyszne, rumiane ziemniaki, dzięki czemu mam cały obiad za jednym zamachem.  Są naprawdę przepyszne, polecam!

 

 

Składniki:

1 kg niedużych ziemniaków

2 łyżki masła

przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra

 

 

 

*** Ziemniaki myjemy, obieramy i nacinamy w kratkę ***

*** Nacięte ziemniaki przekładamy do garnka, zalewamy osoloną wodą i gotujemy przez około 15 minut. Następnie ziemniaki odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i gorące smarujemy masłem ***

*** Następnie obsypujemy przyprawami ***

*** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez około 45 minut – do miękkości i zrumienienia ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

 

 

 

KOMENTARZE