Pieczone ziemniaczki
Zawsze gdy robię na obiad jakieś mięso z piekarnika, piekę jednocześnie takie pyszne, rumiane ziemniaki, dzięki czemu mam cały obiad za jednym zamachem. Są naprawdę przepyszne, polecam!
Składniki:
1 kg niedużych ziemniaków
2 łyżki masła
przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra
*** Ziemniaki myjemy, obieramy i nacinamy w kratkę ***
*** Nacięte ziemniaki przekładamy do garnka, zalewamy osoloną wodą i gotujemy przez około 15 minut. Następnie ziemniaki odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i gorące smarujemy masłem ***
*** Następnie obsypujemy przyprawami ***
*** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez około 45 minut – do miękkości i zrumienienia ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
-
Jednogarnkowe dania z piekarnika Przepisy tutaj (KLIK)
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ