Zapieksy a'la pizza - 95A7367A F919 4294 B87B E1B9B1EF15E8

Zapieksy a’la pizza

Zapieksy a’la pizza

Pyszne i chrupiące przekąski, które są bardzo łatwe i wręcz ekspresowe w wykonaniu. Sprawdzą się na każdym przyjęciu!

 

Zapieksy a'la pizza - 95A7367A F919 4294 B87B E1B9B1EF15E8

 

Składniki:

4-5 podłużnych bułek (mogą być mini bagietki lub jedna długa bagietka)

15 dkg żółtego sera (u mnie gouda i mozzarella)

ok 10 plasterków ulubionej szynki (u mnie parmeńska)

suszone oregano

  • Sos:

2 łyżki pikantnego ketchupu

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 przeciśnięty ząbek czosnku

1 łyżeczka suszonego oregano

 

 

***  Bułki lub bagietki przecinamy wzdłuż na pół ***

Zapieksy a'la pizza - 5F0D5D20 5776 4D1D B64D BCC02228181A

*** Przygotowujemy sos. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i mieszamy ze sobą ***

Zapieksy a'la pizza - F71AA312 74C4 4E23 BD32 9A69E0500781

*** Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy ***

Zapieksy a'la pizza - 8DA8D807 9F51 4A5C 8669 32B0D507B919

*** Bułki smarujemy sosem ***

Zapieksy a'la pizza - A8C8AB84 A823 4E12 BB7E 0B78FBDE2FF7

*** Posypujemy startym serem ***

Zapieksy a'la pizza - 67AFC330 4E03 4426 9203 C7BE8A16E2E2

*** Układamy kawałki szynki ***

Zapieksy a'la pizza - 4A115957 21B0 4076 8AF2 72DD7A03846B

*** I ponownie posypujemy serem ***

Zapieksy a'la pizza - 54EBE696 EB1E 405F A545 356620F2B9F5

*** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez około 7-8 minut, do zrumienienia ***

Zapieksy a'la pizza - 6EC1322F 791A 444D 8B4D A4A9C53EEDB2

*** Po wyjęciu z piekarnika posypujemy delikatnie suszonym oregano ***

Zapieksy a'la pizza - 95A7367A F919 4294 B87B E1B9B1EF15E8

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

Zapieksy a'la pizza - IMG 1742

Zapieksy a'la pizza - 48D61DF8 238D 456A A06B 63925132F628

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

Zapieksy a'la pizza - IMG 3770

Zapieksy a'la pizza - 93EEE8F8 9D45 4E41 A46D 4B44AA435F7F

 

1 komentarz do “Zapieksy a’la pizza”

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Przewijanie do góry