Racuszki jogurtowo-budyniowe z jabłkami


Racuszki jogurtowo-budyniowe z jabłkami

Szybkie, łatwe i niedrogie w wykonaniu racuchy, które wprost rozpływają się w ustach. Polecam!

 

 

 

Składniki:

330ml gęstego jogurtu naturalnego

2 jajka

1 szklanka mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 opakowanie cukru waniliowego (16 gram)

1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru

1 jabłko

  • Dodatkowo:

olej do smażenia

cukier puder do posypania

 

 

 

*** Do miski wsypujemy mąkę, budyń (proszek) i proszek do pieczenia, mieszamy. Dodajemy jajka, jogurt i cukier waniliowy **

*** Wszystko dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto ***

*** Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Pokrojone owoce dodajemy do ciasta i mieszamy ***

*** Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzanym tłuszczu układamy po dwie pełne łyżki ciasta na jednego racuszka zachowując odstępy, gdyż placki urosną podczas smażenia ***

*** Zmniejszamy ogień i smażymy racuchy z dwóch stron na rumiano (po około 2 minuty z każdej strony) ***

*** Po zdjęciu z patelni placki układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu ***

*** Podajemy na ciepło posypane cukrem pudrem ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 


KOMENTARZE

Komentarz do “Racuszki jogurtowo-budyniowe z jabłkami