Surówka tygodniówka


Surówka tygodniówka

Soczysta i chrupiąca surówka, która w smaku przypomina tą z chińskiej restauracji. Bardzo smaczna i niezwykle prosta w przygotowaniu. Spokojnie można zrobić od razu większą ilość, bo przechowywana w lodówce zachowuje świeżość nawet do tygodnia !

 

 

Składniki:

pół małej główki kapusty

2 marchwie

2 płaskie łyżki miodu

2 łyżki soku z cytryny

3 łyżki octu

4 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz

 

 

*** Kapustę drobno szatkujemy ***

*** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach ***

*** Kapustę i marchew przekładamy do miski, posypujemy łyżeczką soli i mieszamy ***

*** W miseczce umieszczamy oliwę, ocet, sok z cytryny, miód oraz około pół łyżeczki pieprzu ***

*** Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa ***

*** Powstały sos dodajemy do miski z warzywami i dokładnie mieszamy ***

*** Na koniec przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 

4.8 5 votes
Article Rating

Leave a Reply

1 Komentarz
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
AnnaK81
AnnaK81
2 miesięcy temu

Ta surówka jest przepyszna. Robiłam ją już 5 razy…taka prosta, a smakuje wyśmienicie.