Marynowana kiełbasa z grilla
Kiełbasa jest najczęstszym składnikiem każdej grillowej imprezy. Jak ją przyrządzić, aby uczynić z niej prawdziwy przysmak? Wystarczy na 2-3 godziny przed grillowaniem posmarować kiełbaski aromatyczną marynatą. Wówczas zachowują one soczystość i nabierają wspaniałego smaku. Polecam!
Składniki:
6-7 kiełbas wieprzowych (u mnie kiełbasa polska)
- Marynata:
3 łyżki miodu
2 łyżki musztardy sarepskiej
4 łyżki musztardy francuskiej
4 łyżki oliwy
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki klasycznej przyprawy do grilla
*** Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w miseczce ***
*** Całość dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję ***
*** Kiełbasę nacinamy z dwóch stron – najlepiej w kratkę. Umieszczamy na tacce do grilla i smarujemy z każdej strony marynatą. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny ***
*** Grillujemy z dwóch stron, na rozgrzanym ruszcie, do uzyskania odpowiedniego stopnia wysmażenia ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- PRZEPISY NA GRILLA! DANIA Z RUSZTU, SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ