Wielkanocne jajeczka z łososiem
Jajeczka wypełnione kremową pastą z chrzanem i łososiem, to bardzo smaczna i efektowna przekąska, która pięknie przyozdobi nasz stół wielkanocny.
Składniki:
3 -4 jajka
50 g wędzonego łososia
1 łyżeczka majonezu
pół łyżeczki chrzanu
1 łyżeczka serka śmietankowego (typu Almette)
sól, pieprz
*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki. Z jajek delikatnie za pomocą łyżeczki wydrążamy żółtka i umieszczamy je w miseczce ***
*** Do jajek dodajemy majonez, chrzan, serek oraz po szczypcie soli i pieprzu ***
*** Całość miksujemy lub blendujemy na gładką masę ***
*** Połowę wędzonego łososia kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do pasty jajecznej ***
*** Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ***
*** Powstałym farszem wypełniamy białka jajek ***
*** Pozostałego łososia kroimy w paseczki i ciasno zwijamy tworząc różyczki. Różyczkami z łososia przyozdabiamy jajeczka z wierzchu ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ