Wielkanocne jajeczka z łososiem


Wielkanocne jajeczka z łososiem

Jajeczka wypełnione kremową pastą z chrzanem i łososiem, to bardzo smaczna i efektowna przekąska, która pięknie przyozdobi nasz stół wielkanocny.

 

 

Składniki:

3 -4 jajka

50 g wędzonego łososia

1 łyżeczka majonezu

pół łyżeczki chrzanu

1 łyżeczka serka śmietankowego (typu Almette)

sól, pieprz

 

 

 

*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki. Z jajek delikatnie za pomocą łyżeczki wydrążamy żółtka i umieszczamy je w miseczce ***

*** Do jajek dodajemy majonez, chrzan, serek oraz po szczypcie soli i pieprzu ***

*** Całość miksujemy lub blendujemy na gładką masę ***

*** Połowę wędzonego łososia kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do pasty jajecznej ***

*** Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ***

*** Powstałym farszem wypełniamy białka jajek ***

*** Pozostałego łososia kroimy w paseczki i ciasno zwijamy tworząc różyczki. Różyczkami z łososia przyozdabiamy jajeczka z wierzchu ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 

 

 

KOMENTARZE