Sernik z malinami i kruszonką


Sernik z malinami i kruszonką

Bardzo prosty w przygotowaniu, a zarazem pyszny sernik. Nie wymaga wcześniejszego podpiekania spodu, wykładamy wszystkie warstwy i całość pieczemy razem. Smak, aromat i wygląd pierwsza klasa. Polecam!

 

 

Składniki:

  • Ciasto:

230g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

4 łyżki cukru

150g zimnego masła

1 jajko

  • Masa serowa:

700g twarogu sernikowego

3/4 szklanki cukru

1 budyń śmietankowy – 40g

1 opakowanie cukru waniliowego

1 jajko

  • Dodatkowo:

0k 300g malin

2 łyżki mąki ziemniaczanej

 

 

*** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem, aż powstanie jednolita struktura ***

*** Ciasto dzielimy na dwie nierówne części. Mniejszą część zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Większą częścią ciasta wylepiamy spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Użyłam blaszki o wymiarach 26×26 cm ***

*** Twaróg z cukrami, jajkiem i budyniem (proszkiem) miksujemy krótko mikserem, do momentu aż składniki się połączą ***

*** Na ciasto w foremce wylewamy masę serową i na wierzchu układamy maliny ***

*** Maliny posypujemy mąka ziemniaczaną. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki ***

*** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 50 minut ***

*** Kroimy po wystudzeniu ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

 

 

 

 


KOMENTARZE

Komentarz do “Sernik z malinami i kruszonką

  • Anonim

    Przepyszny!!! Po pierwsze smak sera z malinami obłęd, a po drugie robi się go ekspresowo. Często korzystam z Twoich przepisów i do tej pory krolowal u nas sernik rosa, od dzisiaj mamy juz inny nr 1