Surówka węgierska z kiszonej kapusty
Pikantna, delikatnie słodka za sprawą jabłka oraz lekko kwaśna od kapusty. Taka surówka to pyszny dodatek do ryby, do kotletów czy klopsów, a także do burgerów. Smaki świetnie się ze sobą komponują, jeżeli jednak chcemy uzyskać mniej pikantny efekt możemy zmniejszyć ilość papryczki chilli lub zastąpić ją całkowicie czerwoną papryką.
Składniki:
0,5kg kapusty kiszonej z marchewką
1 jabłko
1 papryczka chilli
1/2 pęczka zielonej pietruszki
2 łyżki oliwy
pieprz mielony
*** Kapustę kiszoną kroimy na drobniejsze kawałki ***
*** Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach ***
*** Pietruszkę i papryczkę chilli drobno siekamy ***
*** Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy oliwę, mieszamy i przyprawiamy do smaku mielonym pieprzem ***
*** Ponownie mieszamy i odkładamy na około 30 minut aby smaki się połączyły ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ