Jajka faszerowane tuńczykiem
Ciekawy przepis na śniadanie wielkanocne lub imprezową przekąskę. Kolorowe jajeczka wypełnione pastą z tuńczyka na pewno będą piękną i pyszną ozdobą stołu. Polecam!
Składniki:
6 jajek
1 puszka tuńczyka w zalewie lub oleju – ok 150g
pół pęczka szczypiorku
1-2 ogórki kiszone
2-3 łyżki majonezu
sól i pieprz
- Dodatkowo (do ozdoby):
1 ogórek kiszony
1/3 czerwonej papryki
1/3 żółtej papryki
*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki ***
*** Delikatnie, za pomocą małej łyżeczki , z jajek wyciągamy żółtka, tak aby nie uszkodzić białek ***
*** Żółtka przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem ***
*** Do żółtek dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka oraz posiekany szczypiorek ***
*** Ogórki kiszone drobno kroimy w kosteczkę i dokładamy do miski ***
*** Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy ***
*** Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy ***
*** Tak przygotowanym farszem nadziewamy białka ***
*** Papryki oraz ogórka kroimy w drobną kosteczkę ***
*** Warzywa mieszamy i oblepiamy nimi jajeczka ***
*** Smacznego ***
POLECAM TAKŻE:
- PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
Dziękuję za pyszne przepisy, cieszące oczy i żołądek oraz życzę Pani błogosłwionych Świąt Wielkiej Nocy.
Dziękuje za miłe słowa i życzenia. Bardzo się cieszę, że moje przepisy się Pani spodobały. Również życzę wszystkiego co najlepsze na Święta i pozdrawiam serdecznie 🙂