Kurczak po chińsku
Bardzo szybki, łatwy w przygotowaniu i smaczny obiad a’la chińszczyzna. Jego przygotowanie powinno zająć nie całe 30 minut a jest naprawdę dobry, polecam wypróbować 🙂
Składniki:
2 filety z kurczaka
3 łyżki sosu sojowego
Mrożona mieszanka chińska z grzybami mun
Sól, pieprz, papryka słodka i ostra, curry
2 woreczki ryżu
Olej do smażenia
*** Mięso pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem oraz papryką i wymieszać ***
*** Następnie podsmażyć krótko na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor ciągle mieszając ***
*** Dodać warzywa i podsmażać na delikatnym ogniu aż zmiękną ***
*** Doprawić do smaku sosem sojowym, solą, pieprzem oraz papryką. Podawać z ryżem ugotowanym z dodatkiem curry ***
Czosnek! Gdzie jest czosnek? Musi być obowiązkowo. Ja curry dodaję do kurczaka. A ma Pani na jakiś pomysł na sosik do tego dania? Bo danie wychodzi suche, a te kupne sosy są wstrętne.