Muszle nadziewane serkiem, łososiem i warzywami


Muszle nadziewane serkiem, łososiem i warzywami

Smaczna, zdrowa i elegancka przekąska, która pięknie zaprezentuje się zarówno na świątecznym jak i imprezowym stole. Polecam!

 

 

Składniki:

ok. 15 muszli makaronowych

1 nieduży zielony ogórek

1/2 czerwonej papryki

1/2 czerwonej cebuli

2 garści rukoli

100g wędzonego łososia

1/2 słoiczka suszonych pomidorów

ok 200g serka śmietankowego (typu Almette, Turek itp.)

1-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany

Przyprawy: sól, pieprz

 

 

 

*** Ogórka obieramy i razem z papryką kroimy drobną w kostkę ***

*** Rukolę siekamy na kawałki ***

*** Suszone pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę ***

*** Wędzonego łososia kroimy na drobne kawałki ***

*** Cebulę kroimy w kosteczkę ***

*** Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy ***

*** Dodajemy serek śmietankowy oraz jogurt (lub śmietanę), mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ***

*** Muszlę makaronowe wkładamy do osolonego wrzątku z dodatkiem łyżki oleju i gotujemy do miękkości według przepisu na opakowaniu. Następnie przelewamy zimną wodą, osuszamy i wypełniamy serkiem z warzywami i łososiem ***

*** Faszerowane muszlę układamy na talerzu (wykorzystałam talerz do jajek ;)) i dowolnie przyozdabiamy ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

  • DANIA JEDNOGARNKOWE! POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

1
Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Ewa
Gość

Fajny pomysł, podoba mi się 🙂 Chętnie wypróbuję, bo lubię tego typu jedzonko 🙂