Muszle nadziewane serkiem, łososiem i warzywami
Smaczna, zdrowa i elegancka przekąska, która pięknie zaprezentuje się zarówno na świątecznym jak i imprezowym stole. Polecam!
Składniki:
ok. 15 muszli makaronowych
1 nieduży zielony ogórek
1/2 czerwonej papryki
1/2 czerwonej cebuli
2 garści rukoli
100g wędzonego łososia
1/2 słoiczka suszonych pomidorów
ok 200g serka śmietankowego (typu Almette, Turek itp.)
1-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
Przyprawy: sól, pieprz
*** Ogórka obieramy i razem z papryką kroimy drobną w kostkę ***
*** Rukolę siekamy na kawałki ***
*** Suszone pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę ***
*** Wędzonego łososia kroimy na drobne kawałki ***
*** Cebulę kroimy w kosteczkę ***
*** Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy ***
*** Dodajemy serek śmietankowy oraz jogurt (lub śmietanę), mieszamy i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ***
*** Muszlę makaronowe wkładamy do osolonego wrzątku z dodatkiem łyżki oleju i gotujemy do miękkości według przepisu na opakowaniu. Następnie przelewamy zimną wodą, osuszamy i wypełniamy serkiem z warzywami i łososiem ***
*** Faszerowane muszlę układamy na talerzu (wykorzystałam talerz do jajek ;)) i dowolnie przyozdabiamy ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- SAŁATKI W MUSZLACH MAKARONOWYCH PRZEPIS TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
- NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE! POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ