Makaron z boczkiem w sosie gorgonzola


Makaron z boczkiem w sosie gorgonzola

Niezwykłe i mega smaczne danie obiadowe, którego przygotowanie zajmuje około 15 minut. Potrzeba naprawdę niewiele składników, żeby stworzyć ten pyszny i pożywny posiłek. Koniecznie musicie spróbować!

 

 

Składniki:

150g ulubionego makaronu

150g boczku wędzonego

pół pora

2 garści świeżego szpinaku

200ml słodkiej śmietanki 30 lub 36%

50g sera gorgonzola

Przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra

 

 

*** Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu, odcedzamy ***

*** Por kroimy w półplasterki ***

*** Boczek wędzony kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni ***

*** Dodajemy por, podsmażamy ***

*** Dodajemy świeży szpinak ***

*** Mieszamy i smażymy, aż szpinak zwiędnie ***

*** Całość zalewamy śmietanką, mieszamy i zagotowujemy ***

*** Dodajemy pokruszony ser gorgonzola ***

*** Cały czas podgrzewamy mieszając, aż ser się roztopi. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką ***

*** Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE