Najlepsze faszerowane naleśniczki


Najlepsze faszerowane naleśniczki

Gdy zostanie Wam mięso z obiadu, z rosołu albo z grilla, dodajecie je do farszu na te pyszne zapiekane naleśniczki. To świetny pomysł na niemarnowanie żywności i stworzenie pysznego oraz szybkiego obiadku lub kolacji. Polecam!

 

 

Składniki:

naleśniki z tego przepisu TUTAJ (KLIK)

gotowane, pieczone lub grillowane mięso (u mnie gotowany filet z kurczaka)

pół niewielkiej cukinii

kilka pieczarek

2 garści szpinaku

10 dkg żółtego sera

ketchup pikantny

1 łyżka posiekanego szczypiorku

olej do smażenia

 

 

*** Przygotowujemy naleśniki ***

*** Mięso szarpiemy widelcem na małe kawałki ***

*** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim pokrojone na plasterki pieczarki. Dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinie i jeszcze chwilę smażymy ***

*** Następnie dokładamy szpinak, mieszamy i smażymy, aż szpinak zwiędnie ***

*** Całość zdejmujemy z ognia, dodajemy wcześniej przygotowane mięso i mieszamy ***

*** Na każdym naleśniku układamy porcję farszu ***

*** Całość posypujemy tartym lub drobno pokrojonym żółtym serem ***

*** Naleśniki z farszem rolujemy. Gotowe ruloniki układamy w żaroodpornym naczyniu ***

*** Naleśniki polewamy ketchupem i posypujemy żółtym serem ***

*** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200’C przez 20 minut – bez przykrycia. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy posiekanym szczypiorkiem ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

 

KOMENTARZE