Najlepsze faszerowane naleśniczki
Gdy zostanie Wam mięso z obiadu, z rosołu albo z grilla, dodajecie je do farszu na te pyszne zapiekane naleśniczki. To świetny pomysł na niemarnowanie żywności i stworzenie pysznego oraz szybkiego obiadku lub kolacji. Polecam!
Składniki:
naleśniki z tego przepisu TUTAJ (KLIK)
gotowane, pieczone lub grillowane mięso (u mnie gotowany filet z kurczaka)
pół niewielkiej cukinii
kilka pieczarek
2 garści szpinaku
10 dkg żółtego sera
ketchup pikantny
1 łyżka posiekanego szczypiorku
olej do smażenia
*** Przygotowujemy naleśniki ***
*** Mięso szarpiemy widelcem na małe kawałki ***
*** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy na nim pokrojone na plasterki pieczarki. Dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinie i jeszcze chwilę smażymy ***
*** Następnie dokładamy szpinak, mieszamy i smażymy, aż szpinak zwiędnie ***
*** Całość zdejmujemy z ognia, dodajemy wcześniej przygotowane mięso i mieszamy ***
*** Na każdym naleśniku układamy porcję farszu ***
*** Całość posypujemy tartym lub drobno pokrojonym żółtym serem ***
*** Naleśniki z farszem rolujemy. Gotowe ruloniki układamy w żaroodpornym naczyniu ***
*** Naleśniki polewamy ketchupem i posypujemy żółtym serem ***
*** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200’C przez 20 minut – bez przykrycia. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy posiekanym szczypiorkiem ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
- DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
- SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ