Imprezowe przekąski w dwóch smakach


Imprezowe przekąski w dwóch smakach

Pyszne i szybkie w przygotowaniu tortilki, idealne na każde przyjęcie. Do wyboru z kurczakiem lub wędzonym łososiem, czyli dla każdego coś dobrego. Zawsze znikają ze stołu w mgnieniu oka. Polecam!

 

 

 

Składniki:

  • I smak:

2-3 placki tortilli

2-3 łyżki serka śmietankowego typu Almette, Turek itp

1 filet z kurczaka

1 łyżka przyprawy do kurczaka

10 dkg boczku wędzonego

3 garści świeżego szpinaku

pół czerwonej papryki

olej do smażenia

  • II smak:

2-3 placki tortilli

2-3 łyżki serka chrzanowego typu Almette

kilka plastrów wędzonego łososia

2-3 garście mieszanki sałat

 

 

 

*** Mięso z kurczaka kroimy w paski ***

*** Pokrojonego fileta obtaczamy w przyprawie ***

*** Mięso obsmażamy z dwóch stron na złoty kolor ***

*** Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni, dodajemy szpinak i wszystko smażymy razem cały czas mieszając, aż szpinak zwiędnie ***

*** Mięso i szpinak z boczkiem odkładamy do wystudzenia. Placki tortilli smarujemy serkiem ***

*** Na każdym placku układamy porcję szpinaku z boczkiem ***

*** Na szpinaku układamy paski kurczaka ***

*** Obok kurczaka układamy pokrojoną w paseczki paprykę ***

*** Tortille rolujemy i odkładamy ***

*** Przygotowujemy roladki z łososiem. Placki tortilli smarujemy serkiem chrzanowym ***

*** Na każdym placku układamy porcję sałat ***

*** Na sałacie układamy wędzonego łososia ***

*** Całość dość ciasno rolujemy. Zrolowane tortilki kroimy na około 2-3 centymetrowe porcje ***

*** Przekąski układamy na talerzu. Roladki do czasu podania przechowujemy w lodówce przykryte folią spożywczą ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ

 

 

KOMENTARZE