Winogronowe jeże czyli owocowe koreczki dla dzieci
Sympatyczny, smakowity i bardzo lubiany przez dzieci zwierzak, w którego wykonaniu z pewnością chętnie nam pomogą małe rączki. Winogronowy jeż to smaczna, zdrowa i kolorowa przekąska, która zachwyca zarówno dzieci jak i dorosłych. To świetny pomysł na urozmaicenie przyjęcia dla najmłodszych. Polecam!
Składniki:
2 gruszki
1 kiść dużych zielonych winogron
opakowanie wykałaczek
4 kulki ziela angielskiego – na oczy
2 rodzynki lub borówki- na noski
*** Gruszki myjemy i za pomocą nożyka do jarzyn obieramy do połowy ale tylko tą część gdzie jest ogonek. Ogonka nie urywamy, jedynie w razie potrzeby skracamy ***
*** Winogrono myjemy, osuszamy i nabijamy na wykałaczki. Tak wykonane koreczki wbijamy w gruszkę w miejscu gdzie pozostała skórka ***
*** Z kulek ziela angielskiego robimy oczy a na pozostawione ogonki gruszek nabijamy rodzynki lub borówki tworząc nosy jeży ***
*** Na kolce możemy też nabić truskawkę lub malinkę ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
Bardzo dobre Jeżyki
Mega fajna strona