Soczysta grillowana karkówka
Kruche, miękkie i bardzo smaczne mięsko, które możemy upiec na grillu, na patelni grillowej lub w piekarniku. Przepis na marynatę jest prosty, a smak tej aromatycznej karkówki z pewnością zachwyci zarówno gości jak i domowników.
Składniki:
1 kg karkówki
2 łyżki pikantnego ketchupu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka miodu
2 łyżki ostrej musztardy
2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
4 łyżki oliwy
1 łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka pieprzu
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka tymianku
*** Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w około 1 cm plastry ***
*** W miseczce umieszczamy wszystkie składniki marynaty ***
*** Całość dokładnie mieszamy ***
*** Każdy plaster karkówki smarujemy z dwóch stron marynatą i układamy w misce. Mięso wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, najlepiej na całą noc ***
*** Karkówkę grilujemy po kilka minut z każdej strony ***
*** SMACZNEGO ***
POLECAM TAKŻE:
- PRZEPISY NA GRILLA! DANIA Z RUSZTU, SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ
- Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ
- CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ
- IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ