Soczysta grillowana karkówka


Soczysta grillowana karkówka

Kruche, miękkie i bardzo smaczne mięsko, które możemy upiec na grillu, na patelni grillowej lub w piekarniku. Przepis na marynatę jest prosty, a smak tej aromatycznej karkówki z pewnością zachwyci zarówno gości jak i domowników.

 

 

Składniki:

1 kg karkówki

2 łyżki pikantnego ketchupu

1 łyżka koncentratu pomidorowego

1 łyżka miodu

2 łyżki ostrej musztardy

2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

4 łyżki oliwy

1 łyżeczka soli

1 płaska łyżeczka pieprzu

1 łyżka słodkiej papryki

1 łyżeczka ostrej papryki

1 łyżeczka tymianku

 

 

 

*** Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w około 1 cm plastry ***

*** W miseczce umieszczamy wszystkie składniki marynaty ***

*** Całość dokładnie mieszamy ***

*** Każdy plaster karkówki smarujemy z dwóch stron marynatą i układamy w misce. Mięso wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, najlepiej na całą noc ***

*** Karkówkę grilujemy po kilka minut z każdej strony ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • PRZEPISY NA GRILLA! DANIA Z RUSZTU, SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

 

KOMENTARZE