Kolorowa surówka odpornościowa


Kolorowa surówka odpornościowa

Bogata w soczyste, świeże warzywa, z dodatkiem miodu, oliwy i soku z cytryny – prawdziwa bomba witaminowa. Smaczny i zdrowy dodatek do każdego obiadu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

 

 

 

Składniki:

1/3 główki kapusty pekińskiej

1 pęczek rzodkiewek

1 mała puszka kukurydzy konserwowej

świeże kiełki rzodkiewki lub brokuła albo inne ulubione

1 łyżka miodu

2 łyżki świeżego soku z cytryny

2-3 łyżki oliwy

sól, pieprz

 

 

 

*** Kapustę drobno szatkujemy ***

*** Rzodkiewki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach ***

*** Kukurydzę odsączamy z zalewy ***

*** Wszystko przekładamy do miski i dodajemy świeże kiełki ***

*** W osobnej miseczce mieszamy oliwę, miód i sok z cytryny ***

*** Całość przelewamy do miski z warzywami i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem ***

*** Przed podaniem przechowujemy w lodówce ***

*** SMACZNEGO ***

 

 

 

POLECAM TAKŻE:

 

 

 

KOMENTARZE