Jajka faszerowane tuńczykiem


Jajka faszerowane tuńczykiem

Ciekawy przepis na śniadanie wielkanocne lub imprezową przekąskę. Kolorowe jajeczka wypełnione pastą z tuńczyka na pewno będą piękną i pyszną ozdobą stołu. Polecam!

 

 

Składniki:

6 jajek

1 puszka tuńczyka w zalewie lub oleju – ok 150g

pół pęczka szczypiorku

1-2 ogórki kiszone

2-3 łyżki majonezu

sól i pieprz

  • Dodatkowo (do ozdoby):

1 ogórek kiszony

1/3 czerwonej papryki

1/3 żółtej papryki

 

 

 

*** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki ***

*** Delikatnie, za pomocą małej łyżeczki , z jajek wyciągamy żółtka, tak aby nie uszkodzić białek ***

*** Żółtka przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem ***

*** Do żółtek dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka oraz posiekany szczypiorek ***

*** Ogórki kiszone drobno kroimy w kosteczkę i dokładamy do miski ***

*** Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy ***

*** Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy ***

*** Tak przygotowanym farszem nadziewamy białka ***

*** Papryki oraz ogórka kroimy w drobną kosteczkę ***

*** Warzywa mieszamy i oblepiamy nimi jajeczka ***

*** Smacznego ***

 

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

2
Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Danuta
Gość
Danuta

Dziękuję za pyszne przepisy, cieszące oczy i żołądek oraz życzę Pani błogosłwionych Świąt Wielkiej Nocy.