Naleśniki zapiekane z szynką, serem i warzywami


Naleśniki zapiekane z szynką, serem i warzywami

Prosty, szybki i pyszny obiad!

 

 

Składniki:

6-7 naleśników PRZEPIS TUTAJ

olej do smażenia

10dkg szynki

1  papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej)

pół małej cukinii

15dkg żółtego sera

Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ

 

*** Najpierw smażymy cienkie, elastyczne naleśniki ***

*** Na każdym naleśniku układamy plasterek żółtego sera oraz plasterek szynki ***

*** Cukinie kroimy w cienkie plasterki i podpiekamy przez minutę na posmarowanej olejem patelni (użyłam patelni grillowej). Na każdym naleśniku układamy po kilka plasterków cukinii ***

*** Paprykę kroimy w paseczki. Na cukinii układamy po kilka paseczków papryki ***

*** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony i układamy jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym ***

*** Całość posypujemy resztą żółtego sera startego na tarce o średnich oczkach ***

*** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy na ciepło z domowym sosem czosnkowym ***

*** SMACZNEGO ***

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE