Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i koperkiem


Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i koperkiem

Prosta i smaczna surówka z młodej kapusty to to dobry pomysł na letni dodatek do obiadu, grilla lub hamburgerów. Polecam!

 

 

Składniki:

1/2 główka młodej kapusty

1 średnia marchewka

1 pęczek rzodkiewek

1/2 pęczka koperku

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka octu winnego

1 łyżeczka cukru

1 łyżeczka soli

szczypta pieprzu

 

 

*** Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski ***

*** Marchew i rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek drobno siekamy ***

*** Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą. Dodajemy oliwę z oliwek wymieszaną z octem winnym oraz cukrem, solą i pieprzem. Ponownie wszystko mieszamy ***

*** Przed podaniem surówkę przechowujemy w lodówce ***

*** SMACZNEGO ***

 

POLECAM RÓWNIEŻ:

  • DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ

  • IMPREZOWE HITY!  30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE