Camembert z grilla


Grillowany camembert

Najlepiej smakuje z dodatkiem żurawiny albo borówki ze słoiczka. Grillowanie serka camembert zajmuje zaledwie kilka minut, a jest to pyszna przekąska. Polecam!

 

Składniki:

1 serek camembert

2 łyżki oliwy

1 łyżka ziół prowansalskich

1 łyżeczka słodkiej papryki

szczypta mielonego pieprzu

 

*** W miseczce mieszamy oliwę z ziołami, papryką oraz pieprzem ***

*** Ser dokładnie obtaczamy w marynacie i odkładamy na około pół godziny ***

*** Zamarynowany ser pieczemy na grillu lub patelni grillowej, do momentu aż się zrumieni. Następnie delikatnie obracamy i pieczemy z drugiej strony, do zrumienienia. Sera nie wolno nakłuwać widelcem, do przewracania najlepiej używać łopatki ***

*** SMACZNEGO ***

 

POLECAM TAKŻE:

  • IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ

KOMENTARZE