Winogronowe jeże – owocowe koreczki


Winogronowe jeże czyli owocowe koreczki dla dzieci

Sympatyczny, smakowity i bardzo lubiany przez dzieci zwierzak, w którego wykonaniu z pewnością chętnie nam pomogą małe rączki. Winogronowy jeż to smaczna, zdrowa i kolorowa przekąska, która zachwyca zarówno dzieci jak i dorosłych. To świetny pomysł na urozmaicenie przyjęcia dla najmłodszych. Polecam!

Składniki:

2 gruszki

1 kiść dużych zielonych winogron

opakowanie wykałaczek

4 kulki ziela angielskiego – na oczy

2 rodzynki lub borówki- na noski

 

*** Gruszki myjemy i za pomocą nożyka do jarzyn obieramy do połowy ale tylko tą część gdzie jest ogonek. Ogonka nie urywamy, jedynie w razie potrzeby skracamy ***

*** Winogrono myjemy, osuszamy i nabijamy na wykałaczki. Tak wykonane koreczki wbijamy w gruszkę w miejscu gdzie pozostała skórka ***

*** Z kulek ziela angielskiego robimy oczy a na pozostawione ogonki gruszek nabijamy rodzynki lub borówki tworząc nosy jeży ***

*** Na kolce możemy też nabić truskawkę lub malinkę ***

*** SMACZNEGO ***

POLECAM TAKŻE:

Galaretki w skórkach pomarańczy

 


KOMENTARZE

2 komentarzy do “Winogronowe jeże – owocowe koreczki