Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku z warzywami

Kurczak po chińsku

Bardzo szybki, łatwy w przygotowaniu i smaczny obiad a’la chińszczyzna. Jego przygotowanie powinno zająć nie całe 30 minut a jest naprawdę dobry, polecam wypróbować 🙂

Składniki:
2 filety z kurczaka
3 łyżki sosu sojowego
Mrożona mieszanka chińska z grzybami mun
Sól, pieprz, papryka słodka i ostra, curry
2 woreczki ryżu
Olej do smażenia
*** Mięso pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem oraz papryką i wymieszać ***

Pokrojone w kostkę mięso z kurczaka

Smażymy kurczaka na patelni
*** Następnie podsmażyć krótko na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor ciągle mieszając ***

Smażony kurczak na złoty kolor
*** Dodać warzywa i podsmażać na delikatnym ogniu aż zmiękną ***

Kurczak z warzywami smażony na delikatnym ogniu
*** Doprawić do smaku sosem sojowym, solą, pieprzem oraz papryką. Podawać z ryżem ugotowanym z dodatkiem curry ***

Kurczak po chińsku z warzywami i pałeczkami

Kurczak po chińsku


KOMENTARZE

Komentarz do “Kurczak po chińsku

  • Kasia

    Czosnek! Gdzie jest czosnek? Musi być obowiązkowo. Ja curry dodaję do kurczaka. A ma Pani na jakiś pomysł na sosik do tego dania? Bo danie wychodzi suche, a te kupne sosy są wstrętne.