Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą

Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą

Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą

Pomysł na szybkie i łatwe w wykonaniu ale za to wybornie pyszne danie rybne. Łosoś zapiekany pod kołderką szpinaku z serem mozzarella i pomidorami. Mniam… 🙂

SKŁADNIKI:

300 gram łososia

1 łyżka masła

1 ząbek czosnku

1 garść świeżego szpinaku

1 nieduży pomidor

1 kulka mozzarelli

sól, pieprz cytrynowy (lub zwykły i kilka kropel soku z cytryny), bazylia

 

*** Łososia dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym oraz masłem wymieszanym z przeciśniętym czosnkiem ***

Łosoś przyprawiony z masłem

*** Rybę odstawiamy na godzinę do lodówki aby przeszła przyprawami. Następnie  wykładamy na niej szpinak ***

Łosoś i szpinak

*** Pomidora i ser mozzarella kroimy w plasterki i układamy na szpinaku naprzemiennie: ser mozzarella, liść szpinaku i pomidor ***

Łosoś z mozzarellą i pomidorem

*** Całość posypujemy świeżą lub suszoną bazylią ***

Łosoś z mozzarellą i pomidorem

*** Łososia zapiekamy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200’C ***

Łosoś gotowy do zapiekania

Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą

SMACZNEGO 🙂

KOMENTARZE